czwartek, 16 marca 2017

Ciasteczka z żurawiną i orzechami włoskimi HELIO


Witam Was, dziś szybki przepis na ciasteczka owsiane z żurawiną i orzechami włoskimi. 

Do pieczenia zawsze używam swój sprawdzony krótki przepis tylko zmieniam dodatki oraz czasem mąkę. Tym razem chciałam też wykorzystać resztę mąki z pestek dyni oraz oczywiście żurawinę i orzechy włoskie z Helio.

Przepis :
125 g margaryny
1 całe jajko
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki
2 szklanki płatków owsianych
opcjonalnie: posiekane orzechy, posiekane rodzynki, siekana czekolada, ziarno słonecznika itd.

Margarynę rozpuszczam w mikrofalówce dodaję cukier i resztę składników. Piekę w piekarniku 200 stopni około 20 minut sprawdzając stopień zarumienienia. 

Smacznego :)








21 komentarzy:

  1. Mmmm fajny przepis, ciasteczka wyglądają na wyborne :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie ciasteczka :D Samo zdrowie !

    OdpowiedzUsuń
  3. O, wyglądają przepysznie i pewnie tak smakują. Muszę wypróbować je.

    Pozdrawiam,
    http://w-pogoni-za-idealem.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię tego typu ciacha :) kopiuje przepis :p

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciasteczko z żurawiną zawsze mnie skusi ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam owsiane ciasteczka. Można je przygotować w zdrowej wersji :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wyglądaja pysznie:)
    Szkoda że orzechów nie mogę... :(

    OdpowiedzUsuń
  8. Lubię takie ciasteczka :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam tą firmę ;) Ma genialne produkty ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wyglądają bardzo apetycznie. Wszędzie widzę teraz produkty tej marki, ale w klepie się na nie nie natknęłam...

    OdpowiedzUsuń
  11. Oooo muszę sobie zrobić, będę miała na cały tydzień do pracy, a może i młody się skusi :P

    OdpowiedzUsuń
  12. Dziś robię sałatkę i mam właśnie tą żurawinę, dodam seler naciowy, pierś kurczaka, ryż i prażony słonecznik. Będzie smakowicie,

    OdpowiedzUsuń
  13. Mniam,ale zdrowe pyszności.

    OdpowiedzUsuń
  14. Ja robię z samych płatków i oleju kokosowego

    OdpowiedzUsuń
  15. ooo już wiem co będzie moim kolejnym wypiekiem! :) dziękuje bardzo za przepis :)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz :)

Proszę o nie spamowanie linkami.

W razie pytań zapraszam do kontaktu, mój adres e-mail to rossnett2@tlen.pl

SZABLON BY: PANNA VEJJS.