czwartek, 3 grudnia 2015

Pieczywo chrupkie - TOVAGO na wilczy głód w nocy



Podczas ciąży wiele razy budziłam się w nocy głodna. Głównie za sprawą diety, ale nie tylko. W każdym razie pewnego dnia robiąc zakupy w Piotrze i Pawle zobaczyłam pieczywo Tovago. Kupiłam wówczas wersję kukurydziano-jaglaną, która smakuje jak chrupki kukurydziane. Oczywiście mój 3 latek od razu się do nich przekonał. Jak wiadomo dzieci kochają chripki kukurydziane :)

Jakiś czas temu miałam okazję posmakować też inne rodzaje pieczywa Tovago, ale nadal kukurydziano-jaglane pozostaje moim ulubionym :). Inne smaki też są dobre, właściwie nie ma niesmacznych. A czekoladowe to już bajka..  

W każdym razie na przekąskę nocną sprawują się świetnie. Jesteśmy nasyceni ale nie przejedzeni,

Pieczywo chrupkie polskiej marki Tovago to propozycja dla zwolenników zdrowego stylu życia, ceniących sobie wygodę. Tworzone ze 100% pełnego ziarna. Bogate w błonnik, z niską zawartością tłuszczu i bez dodatku cukru. Stanowi doskonałą alternatywę dla tradycyjnego pieczywa oraz zdrową przekąskę i jest zawsze pod ręką.

Na rynku dostępnych obecnie jest kilka rodzajów pieczywa:
  • pszenne – bogate w składniki odżywcze, tworzone z pełnego ziarna pszenicy i kukurydzy; jest także cennym źródłem błonnika pokarmowego,
  • kukurydziane - to wyborny smak kukurydzy połączony z błonnikiem oraz niską zawartością tłuszczu i najmniejszą liczbą kalorii w jednej kromce - tylko 23,
  • żytnie – produkowane z pełnoziarnistego żyta i kukurydzy, odznacza się wysoką zawartością błonnika pokarmowego,
  • błonnikowe wieloziarniste z otrębami – mieszanka pięciu ziaren (żyto, kukurydza, pszenica, jęczmień i owies), zawiera także 6% otrębów,
  • błonnikowe żytnie z otrębami – pyszne połączenie delikatnego smaku pieczywa żytniego z wysoką zawartością błonnika – jest go aż 13%,
  • NOWOŚĆ: kukurydziano - jaglane, zawierające w swoim składzie aż 20% kaszy jaglanej uznawanej za najzdrowszą z kasz,
  • NOWOŚĆ: kukurydziano - gryczane, którego składnikiem jest łuska gryczana, mająca prozdrowotny wpływ na nasz organizm/
  • NOWOŚĆ: piernikowe - zawierające przyprawy korzenne - wygodny pomysł na aromatyczna przekąskę
  • NOWOŚĆ: piernikowe w mlecznej czekoladzie - edycja limitowana - połączenie kuszącej słodyczy z korzennymi, aromatycznymi przyprawami.




24 komentarze:

  1. Zaciekawiłaś mnie, choć w nocy wolę nie jeść :) Buziak Kochana :*

    OdpowiedzUsuń
  2. Te chlebki z czekoladą chętnie bym wypróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja czekam na swoje :) jestem ciekawa jak smakują...

    OdpowiedzUsuń
  4. O jej aż nabrałam na nie ochoty z czekoladą pychotka;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dobry zamiennik wafli ryżowych z czekoladą gorzką , które uwielbiam.

    OdpowiedzUsuń
  6. Z czekoladą... ale się rozmarzyłam :) Mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wyglądają pysznie :)

    Obserwuje :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Te w czekoladzie się do mnie uśmiechają... :) :D
    Obserwujemy i zapraszamy do nas:
    rodzinne-czytanie.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  9. O rany jakie pyszności. Kocham chrupkie pieczywo. Nawet najmłodszy synek się nim zajada. Obserwuję :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Piernikowe z czekoladą są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  11. W sumie to chętnie bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Te piernikowe bardzo kuszą :) Musimy się za nimi rozejrzeć :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Smacznie wygląda, lubię takie pieczywo na kolację.

    OdpowiedzUsuń
  14. jadłabym i pewnie świetnie wpływają na procesy trawienne ;p

    OdpowiedzUsuń
  15. wersja piernikowa z czekoladą najbardziej mnie zainteresowała.

    OdpowiedzUsuń
  16. Wersja z czekoladą to wyranie coś dla mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  17. jadłam wszystkie opróćz nowości, bardzo je lubię <3

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz :)

Proszę o niespamowanie linkami.

W razie pytań zapraszam do kontaktu, mój adres e-mail to rossnett2@tlen.pl


SZABLON BY: PANNA VEJJS.