sobota, 3 sierpnia 2013

REYPOL Ketchup ziołowy




Dziś kulinarnie:) Od zawsze do wszystkiego potrafię jeść ketchup, do kanapek, do pizzy, do mięsa, różnie. Tym razem miałam możliwość posmakować Ketchup ziołowy z http://www.reypol.com.pl/.
Nie wiem czy wiecie ale pomidory a więc też wszystko co powstaje z pomidorów zawiera likopen.

Likopen jest związkiem chemicznym zaliczanym do karotenoidów, odpowiada za żółty, pomarańczowy i czerwony kolor roślin. Jego najbogatszym naturalnym źródłem są pomidory, jednak likopen znajdziemy także w owocach dzikiej róży, arbuzach, czerwonych grejpfrutach i papai. Choć pomidory są jego najbogatszym źródłem, to jednak jego przyswajalność zwiększa się w wyniku obróbki termicznej, dlatego jak najczęściej należy sięgać po soki, koncentraty pomidorowe oraz ketchup. Jeżeli lubimy świeże pomidory to powinniśmy spożywać je z kilkoma kroplami oliwy, która rozpuszcza likopen i sprawia, że będzie on łatwiej przyswajalny.
Zawartość likopenu w warzywach i owocach

Średnia zawartość likopenu w 100g produktu:

Ketchup pomidorowy 12 mg KLIK



Moja opinia: Ketchup jest smaczny, choć mi smakują naprawdę wszystkie ketchupy. Nie spotkałam jeszcze takiego, który by mnie odrzucił. CHoć najbardziej wolę  łagodne mój ulubieniec to zwykły lidlowski. Mąż za to bardzo polubił właśnie ten, za jego pikantność. Ketchup ziołowy z Reypol zawiera koncentrat pomidorowy - ze 146g pomidorów zrobiono 100g ketchupu. Butelke 480 g stawiamy na nakrętce i wszystko nam ładnie spływa :). Produkt ten zawiera m.in zioła prowansalskie. Idealnie sprawdza się do kanapek ale nie tylko:) Polecam spróbować. 

29 komentarzy:

  1. ja też kocham jeść do wszystkiego ketchup

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj, nienawidze ketchupy ;) wolę jakieś sosy czosnkowe itd.

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie jadłam go jeszcze, ale że rzadko też jem ketchup

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo dobry jes ten ketchup:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam pikantne Ketchupy ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniam mniam :) nigdy go nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  7. U nas króluje Włocławek- pikantny w największym słoiku :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Dołączam z Tobą d klubu anonimowych ketchupoholików;D Ja tak samo na wszystko walę go litrami:D

    OdpowiedzUsuń
  9. Kanapeczki bardzo apetyczne, ja również uwielbiam ketchupy mimo że posiadają bardzo dużo konserwantów.

    OdpowiedzUsuń
  10. Nie słyszałam o tym ketchupie xD
    Ale ogólnie bardzo lubię ketchupy i też używam ich często :)

    OdpowiedzUsuń
  11. na bank by mi smakował, jadłabym :D

    weronikarudnicka.pl

    OdpowiedzUsuń
  12. Nigdy nie miałam przyjemności spożywania tego ketchupu :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Kiedyś kupowałam ziołowe ketchupy z Hellmannsa i był dobre więc i ten wypróbuję zwłaszcza, że ma dużą zawartość pomidorów :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Tego nie znam, ale Kamis ziołowy podobnie się prezentuje :-)

    OdpowiedzUsuń
  15. uwielbiam keczup! i też słyszałam, że wszelkie przeciery i koncentraty są bardzo zdrowe!

    OdpowiedzUsuń
  16. Uwielbiam smak ketchupu do pizzy, najczęściej po taki sięgam, jest świetnie doprawiony ;)

    OdpowiedzUsuń
  17. Uwielbiam ketchup :D, ale używam tylko jednego, sprawdzonego z pobliskiej przetwórni pomidorów i soków FRUGO.

    OdpowiedzUsuń
  18. Kochana te kanapeczki zachęcają z tym keczupem chętnie by się je spróbowało.

    OdpowiedzUsuń
  19. też uwielbiam ketchupy a z ziołami jeszcze nie jadłam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz :)

Proszę o nie spamowanie linkami.

W razie pytań zapraszam do kontaktu, mój adres e-mail to rossnett2@tlen.pl


SZABLON BY: PANNA VEJJS.